Lider Narodne partije Srpske (NPS) Darko Banjac smatra da je dobro to što će se srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastati sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, a da je lider SDS Mirko Šarović, ako misli da je taj sususret nepotreban, onda to trebao i da kaže.

Mislim da Šarović uopšte ne zna šta želi njegov narod, a ono što je najgore ne zna šta želi ni on. Ukoliko je mislio da se ne treba sastati Dodik sa Putinom onda je to trebalo i da kaže – rekao je Banjac Srni.

Banjac je komentarišući izjavu lidera SDS-a da bi se “Dodik sastao s crnim đavolom, ako bi mu to pomoglo da on i njegova partija bolje prođu na izborima”, istakao da Šarović “već odavno ne zna šta priča” i ima velike probleme u okviru svoje partije jer dio stranke ne želi da podrži njegovu kandidaturu na predstojećim izborima.

– Sasvim je razumljivo što neće da ga podrži kada, ukoliko je to tako mislio, ruskog predsjednika Vladimira Putina naziva crnim đavolom – rekao je Banjac.

On je dodao da SDS na posljednjoj sjednici parlamenta Srpske nije bio prisutan tokom glasanja o zaključcima da se ne uvode sankcije Rusiji.

Autor: SRNA/Srpskainfo