Milorad Dodik bi se sastao s crnim đavolom, ako bi mu to pomoglo da on i njegova partija bolje prođu na izborima, izjavio je za sarajevske medije predsjednik SDS-a Mirko Šarović, komentarišući Dodikov sastanak s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Naime, Mirko Šarović boravi Bakuu na Global forumu, gdje je otputovao sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem.

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević pita da li je moguće da je za Mirka Šarovića, za SDS i za opoziciju iz Republike Srpske, predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin crni đavo.

– Da li je to konačno razlog i obrazloženje zbog čega su Mirko Šarović, Branislav Borenović i ostali ljudi iz opozicije pobjegli iz Narodne skupštine Republike Srpske kada se u njoj donosila odluka da je Republika Srpska protiv uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji – izjavio je Kovačević za RTRS.

Član Predsjedništva SNSD-a Sanja Vulić izjavila je da Šarović nije našao za shodno da zajedno sa svojim sugrađanima učestvuje na obilježavanju Dana odbrane Sarajevsko-romanijske regije i oda počast ubijenim srpskim junacima, već je ruku pod ruku sa Šefikom Džaferovićem u Bakuu.

Autor: RTRS