Predsjednik Ujedinjene Srpske, dr Nenad Stevandić oglasio se povodom izjava Dževada Galijaševića kako će vlasti u Srbiji, predvođene Aleksandrom Vučićem zbog “Otvorenog Balkana” žrtvovati Kosovo, ali i Srbe iz Crne Gore i Republike Srpske.

“Kako ja lično a tako i cijelokupna rukovodstvo i članstvo Ujedinjene Srpske smatra da svaki pokušaj bilo koga , javno ili tajno, da naruši odnose Srbije sa Republikom Srpskom ili bilo kakvo podmetanje rukovodstvu Srbije, ne samo da nema našu podršku, već nas iz Ujedinjene Srpske stavlja na potpuno suprotnu strane od onog ko to pokuša. Iskreno se nadam da su informacije koje su se pojavile vezano za tekst Dževada Galijaševića proizvoljna i lična tumačenja koja su suštinski incidenti, a ne formulisanje novog političkog pravca jer bi to bilo samoubistvo i Ujedinjena Srpska bi se tome odlučno suprostavila. Slava Srbiji i Njenom rukovodstvu .” navodi se u izjavi stevandića za Vrbas Media.

Podsjetimo, gostujući u programu radija “Čikago”, Galijašević je optužio Vučića da je “učinio sve da se Srbija ne pita u Crnoj Gori jer su napravljeni dogovori sa Milom Đukanovićem da se pravi “Beograd na vodi”, te da “Otvoreni Balkan” ne može kompenzovati to što Srbija ne izlazi na more, ali da je njena suština žrtvovanje Republike Srpske i Kosova.

Izvor: vrbasmedia.com