Lider SDS-a iz Glavnog odbora stranke isključio je bivšeg potpredsjednika i generalnog sekretara stranke, Dragana Ćuzulana. Kako navodi SRNA, crveni karton Ćuzulanu uručen je uoči sjednice Glavnog odbora kada se odlučivalo o Šarovićevoj kandidaturi na predstojećim izborima.

Ćuzulan je javno kritikovao stanje u stranci, a navodno nije bio ni za Šarovićevu kandidaturu.

“Ima važnijih pitanja za stranku nego što je moj status, ali se ona odavno zataškavaju i guraju pod tepih”, poručio je Ćuzulan.

U trci za srpskog člana BH Predsjeništva Šarovića nije vidio veliki broj članova SDS-a. Mnogi o tome ne žele javno. Šta o tome misli, javno je zato progovorio Nebojša Vukanović. Doskorašnji saborci izgleda su sravnali račune i raskrtili odnose. Vukanović kaže da voli SDS, ali da više voli istinu.

“Jeste gospodin Šarović pobijedio Milorada Dodika 2002 godine. Ali je i Vlade Divac i Peđa Stojaković i Bodiroga, da pobijedimo Amerikance, da Sakremento igra onako dobro i da pobijedimo Amerikance u polifinalu  a potom Argentince u finalu i da osvojimo zlatnu medalju na svjetskom prevenstvu. Ali ne vjerujem da bi Pešić koji je sada selektor i tada je bio, da bi zvao Divca da ponovo igra centra”, kaže Vukanović.

Umjesto Vukanovića, Šarović traži nove saborce. Već danima pregovara sa liderom DNS-a. To mu, u stranci koju vodi, mnogi zamjere.

Trka za srpskog člana BH Predsjedništva nije zahladila odnose samo na relaciji Šarović-Vukanović. Što će u trku baš Mirko Šarović zasmetalo je brojnim članovima Srpske demokratske stranke. Ponajviše, čini se, Milanu Miličeviću, koji kao predsjednik Glavnog odbora ove stranke čak neće biti nosilan ni liste za Narodnu skuopštinu Republike Srpske u svojoj izbornoj jedinici.

Izvor: ATV