Oficirske sablje uručene su danas u Beogradu najuspješnijim polaznicima 11. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane i oficira 65. klase Generalštabnog usavršavanja, a među njima bio je i Siniša Vidović, zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske.

Tom prilikom Vidović je izjavio da je srpski srednjovjekovni mač koji je danas u Beogradu dobio kao polaznik 11. klase Visokih studija bezbjednosti i odbrane, čast ali i podsjetnik na obavezu da se bori za dobro srpskog naroda na kojoj god se dužnosti nalazio.

Vidović je rekao da mu je čast što je imao priliku da kao pripadnik 11. klase Visokih studija bezbjednosti odbrane unaprijedi svoje znanje u oblasti bezbjednosti i odbrane.

On je istakao da su Visoke studije bezbjednosti i odbrane četvrti nivo usavršavanja za državne službenike i pripadnike službi bezbjednosti i najelitniji oblik školovanja ove vrste u Republici Srbiji.

“Mač koji smo dobili od predsjednika Republike gospodina Aleksandra Vučića je čast ali i podsjetnik na obavezu da se borimo za dobro srpskog naroda na kojoj god se dužnosti nalazili u budućnosti”, poručio je Vidović.

U Domu Narodne skupštine Srbije danas je održana svečanost povodom završetka školovanja polaznika 11. klase Visokih studija bezbjednosti i odbrane i oficira 65. klase Generalštabnog usavršavanja.

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović uručio je srpski srednjovjekovni mač polaznicima Visokih studija bezbjednosti i odbrane među kojima i brigadiru Vladimiru Grujiću iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara, pukovniku Oružanih snaga BiH Robertu Gašiću i Siniši Vidoviću iz Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara.

Oficirske sablje uručene su polaznicima 65. klase Generalštabnog usavršavanja, među kojima i pukovnicima Draganu Tomiću i Nenadu Jandriću, te brigadiru Šefiku Čimpi iz Oružanih snaga BiH.

Visoke studije bezbednosti i odbrane ove godine završilo je 20 polaznika, dok je Generalštabno usavršavanje, koje je najviši nivo karijernog usavršavanja i traje 10 mjeseci, završilo 30 oficira iz zemlje i inostranstva.

Svečanosti u Skupštini Srbije prisustvovali su i predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, ministri u vladi Srbije, predstavnici diplomatskog kora i vjerskih zajednica u Srbiji, kao i članovi porodica polaznika.

prijedor24h