“Dragan Gvozdenović, radnik “Zvornik puteva”, javno je odbio da izvrši posao uklanjanja fotografija srpskih žrtava, postavljenih na regionalnom putu Bratunac – Potočari. Draganu su u ratu muslimanski zločinci iz Srebrenice, na kućnom pragu u selu Zagoni, 05. jula 1992. godine, ubili maloletnu sestru Radu, oca i još nekoliko članova bliske porodice. I njihove slike su bile postavljene”, objavila je Gorica Dodik na svom tviter profilu.

Ona je istakla da iako mu je prijećeno otkazom ukoliko ne izvrši naređenje, Dragan je svojim postupkom dokazao da obraz i čast nemaju cijenu.

Podsjećamo, uz regionalni put Bratunac-Potočari juče su postavljene fotografije 3.267 srpskih civila i vojnika iz srednjeg Podrinja ubijenih i poginulih u proteklom građanskom ratu u BiH.

Načelnik bratunačke opštine Srđan Rankić rekao je Srni da su fotografije postavili članovi porodica poginulih uz njegovu saglasnost i podršku s ciljem da se ukaže da su na ovom području stradali i Srbi i da su nad njima počinjeni mnogi zločini za koje niko nije odgovarao.

Policijski službenici u Bratuncu naredili su uklanjanje fotografija. Mještani su se usprotivili te su fotografije postavili na ograde, što znači da su sad na privatnim posjedima. Na terenu je bila i policija, koja je osiguravala nesmetano odvijanje saobraćaja.

Izvor: banjaluka.net