Na Sportskom aerodromu Lesce kod Bleda (Slovenija), juče je završeno drugo kolo ovogodišnje serije Svjetskog kupa u padobranskim skokovima na cilj – “Parachute World Cup Series”. U konkurenciji 38 timova, uključujući i profesionalne, uglavnom vojne ekipe, kao i reprezentacije najjačih padobranskih nacija svijeta, nastupila je i ekipa Aero-kluba „Prijedor“. Uz standardnu postavu Boban Ivetić, Draško Lajić i Siniša Vujaković, za prijedorsku ekipu su se takmičili James Jimmy Hayhursti i Banjalučanin Edin Ališa, obojica reprezentativci SAD i učesnici predstojećeg Svjetskog prvenstva.

Prijedorčani, ekipni šampioni 26. “Prijedor Opena” i najjača ekipa regije zauzeli su 19 mjesto i ostavili iza sebe brojne druge i treće postave evropskih vojnih ekipa. Do posljednjeg, osmog turnusa, prijedorski tim držao se na sjajnoj 14. poziciji, ali su u zadnjem skoku, u izuzetno komplikovanim vremenskim uslovima, s jakim vjetrom i nepredvidljivim termičkim strujanjima, imali peh i pali pet mjesta na tabeli.

„Skok na cilj zna da bude brutalno nefer padobranska disciplina, što smo na ovom takmičenju, nažalost u dva navrata, na svojoj koži osjetili i mi“, rekao nam je Siniša Vujaković, kapiten tima. „Vjetar je orgijao sva tri dana i bila je čista lutrija da li će i koliko puta, usred skoka, promijeniti i pravac i jačinu i učiniti kupolu jedva upravljivom. Takve uslove na granici regularnosti imali smo u drugom i zadnjem skoku, što nas je koštalo boljeg plasmana u ekipnoj, a Bobana Ivetića u pojedinačnoj konkurenciji“, dodao je on.

Na Svjetskom kupu na Bledu, na poziv organizatora, učestvovao je i Sanimir Sani Handanagić, padobranski sudija s nacionalnom licencom i kandidat za FAI sudijsku licencu, što se smatra velikim priznanjem kako za njega, tako i za prijedorsko i BiH padobranstvo.

Izvor: kozarski