Gradonačelnik Draško Stanivuković jutros je zaposlenim u Gradskoj upravi podijelio pamflete kako bi se, kako je naveo u poruci, zahvalio za podršku i razumijevanje. Ali to nije sve! Gradonačelnik je uz pamflete svakom od radnika dao i po čokoladicu, valjda da zasladi gorčinu u ustima zaposlenih koja je nastala kada je Stanivuković cijenu rada sa 160 smanjio na 130 KM.

„Ne znam je l bi plakao ili se smijao na ovakve pamflete i čokoladice koje jutros dijeli @Stanivukovic_D Inače, putem Upravne inspekcije smo natjerali gradonačelnika da ispoštuje koeficijente (što on predstavlja kao povećanje nakon 15.g) ali je ON smanjio cijenu rada sa 160 na 130 KM!“ napisao je Božo Marić, predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske na svom Tviter profilu.

Gradonačelnik Banje Luke očekuje zahvalnost zaposlenih za nešto što mu je zakonska obaveza da sprovede.

 

Kako je Marić naveo, Stanivuković je po dobrom starom običaju preuzeo tuđe zasluge te je naveo kako je nakon 15 godina došlo do povećanja plata zaposlenim, iako je putem Upravne inspekcije natjeran da isto uradi.

Pored zahvalnice, Stanivuković je u pamfletu radnike obavijestio da će biti i isplaćen drugi dio regresa za 2022. godinu s obzirom da je sezona godišnjih odmora.

Kako je krenuo, ne bi iznenadila situacija da gradonačelnik drugi dio regresa isplati u paradajzu i paštetama pa da zaposleni mogu na godišnje odmore.

Izvor: banjaluckeprice