Banjalučka lista za NSRS posvađala je PDP-ovce.

Nije samo javnost šokirana imenima i redosljedom kandidata koje će banjalučki odbor stranke kandidovati za narodne poslanike. Ljuti su i istaknuti članovi partije.

Jasno se to vidi iz prepiske u Viber grupi GO PDP-a Banja Luka, koja je u posjedu portala Banjaluka.net

Savović je inače bio pravni savjetnik Mladena Ivanića za vrijeme njegovog mandata u Predsjedništvu BiH.

Lista nije sporna samo tom dugogodišnjem članu stranke. Mnogima, kako saznajemo, smeta i način na koji je lista sastavljena. Protivno Statutu partije, o imenima se nije raspravljalo na sjednici gradskog odbora. Takva sjednica kako tvrde naši izvori, nije ni održana, pa su članovi banjalučkog PDP-a o onima koji će ih predstavljati na izborima saznali tek iz medija.

A na izborima će banjalučki PDP po svemu sudeći predstavljati uglavnom kabinet Draška Stanivukovića, koji je i nosilac liste. Nekoliko mjesta ispod njega zauzimaju njegovi savjetnici i portparoli.

Naljutilo je to, kako saznajemo, Mladena Ivanića, počasnog predsjenika PDP-a. Smeta mu što na listi nema niti jednog iskusnijeg člana partije. Možda se baš zbog toga staro jezgro PDP-a grupiše oko Milka Grmuše koji je na listi zauzeo tek deseto mjesto, iako pojedini članovi stranke smatraju da je zaslužio više. Među njima i portparolka PDP-a, Anja Petrović.

Stanivuković je tokom kampanje, ali i u toku mandata više puta ponovio da će stati u kraj tajkunima. Međutim, sve je veći broj onih koji sve češće upiru prstom baš u njega po ovom pitanju, zamjerajući mu da se ništa nije promjenilo u odnosu na ranije vlasti. Kako saznajemo od izvora bliskih stranci, a što prepiska u grupi i potvrđuje, sve je više onih koji su nezadovoljni samim načinom delegiranja i imenima koja su se našla na listi PDP za Narodnu skupštinu Srpske, zbog čega i sumnjaju da su na formiranje liste uticaj imali tajkuni.

Izvor: banjaluka.net