Novi direktor, nova zapošljavanja. Takva praksa je na djelu u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske. U javnost su isplivale informacije da je veliki broj onih koji su radno mjesto dobili u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Sa zdravstvom ipak nemaju baš puno veze. Riječ je, kako saznajemo, o nemedicinskom kadru i to Ujedinjene Srpske, stranke iz koje dolazi direktor Instituta, Kostadin Vasić. Najozbiljnije pojačanje u Institut stiglo je u PR službu pa umjesto jednog portparola sada ih je, saznajemo, četiri, iako je dosadašnji, dugogodišnji, portparol svoj posao radio i sam više nego dobro, pa i tokom pandemije virusa korona.

Saznajemo da je dio radne snage stigao iz republičke Civilne zaštite, institucije na čijem je čelu Vasićev stranački kolega. Rotacija u suprotnom smjeru već se desila i to kada je Branislav Zeljković, nakon pritvora, postao savjetnik direktora Civilne zaštite jer je podnio ostavku na mjesto direktora Instituta. Kostadin Vasić na pozive se ne javlja od juče. Odgovora nema ni na zvaničan upit koji smo poslali Institutu.

Ukoliko Institut umjesto dosadašnjeg jednog portparola ima četiri jasno je da novozaposleni svoj posao ne rade jer na upit koji smo im poslali juče, sa samo četiri pitanja, nikakav odgovor ni danas nije stigao

Kostadin Vasić je direktorsku fotelju preuzeo od Branislava Zeljkovića protiv koga se vodi istraga zbog malverzacija sa nabavkom medicinske opreme u vrijeme korone. Ubrzo nakon toga i Vasić se za dlaku spasio zatvora nakon što mu je bijeljinski sud usvojio žalbu pa je mu je zatvorsku kaznu zamijenio novčanom a zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.

 

Izvor: ATV