Prijedorčanin S.Đ. optužen je da je provalio vrata i pred dvogodišnjim djetetom brutalno tukao bivšu vanbračnu suprugu B.B., govoreći joj da se pozdravi s djetetom jer će je odnijeti na groblje i zakopati, dok ga je dijete plačući molilo “Ne, tata”.

Protiv njega je optužnicu podiglo Okružno javno tužilaštvo Prijedor i optužen je za krivično djelo nasilje u porodici počinjeno u Prijedoru.

– S.Đ. je 20. avgusta 2020. godine, u periodu od jedan čas do 1.30, u kući oštećene primjenom nasilja i prijetnjom po život ugrozio spokojstvo i tjelesni integritet bivše vanbračne supruge u prisustvu djeteta i doveo do povrede njenog fizičkog integriteta –  navodi se u optužnici.

Kako se navodi, u tom periodu došao je do kuće u kojoj ona stanuje sa maloljetnom djecom.

– Optuženi je prišao ulaznim vratima i kucao, a kada mu oštećena nije htjela otvoriti, nasilno je provalio ulazna vrata, ušao u unutrašnjost kuće i rukom udario oštećenu po ruci, usljed čega joj je telefon ispao na pod –  navodi se u optužnici.

Dalje se dodaje da je nasilnik potom rukama uhvatio ženu za vrat te je prislonio uz regal govoreći: “Znaš li da ti je ovo posljednja noć? Znaš li da ti je ovo posljednji dan? Ubiću te, ubiću te!”.

Tom prilikom je ženi psovao mrtvog oca i majku, sestru, djecu.

Kada se probudila njihova zajednička maloljetna kćerka, rođena 2018. godine, i počela plakati, pustio je ženu da joj priđe, govoreći joj “Pozdravi se s njom, ovo ti je zadnja noć jer ću te ubiti, odnijeti na groblje i zakopati!”.

Kako se navodi u optužnici, kada je žena krenula da kćerki donese vodu, nasilnik ju je pred djetetom oborio na pod. Dok je ležala na leđima, rukom je držao njenu ruku, a nogom klečao na njenom stomaku.

-Kada mu je rekla da je pusti jer boli, odgovorio joj je “Otkad mrtvaca može boljeti!”. Oštećena je zadobila povrede u vidu hematoma na području lijeve nadlaktice, četiri hematoma na području desne nadlaktice, zatim ogrebotine ispod vrata, te hematome u donjem desnom kvadrantu abdomena, dva hematoma u lijevom dijelu abdomena i jedan sa bočne lijeve strane abdomena – navodi se u optužnici.

Kada je dijete sišlo s kreveta i reklo “Ne, tata”, on je pustio ženu uz verbalne prijetnje da će je ubiti ukoliko pozove policiju, a zatim joj je telefon bacio u hodnik, pišu Nezavisne Novine.

Terete ga da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Izvor: Srpskainfo