Ovo je mesec u kom se više bavimo kvalitetom privatnog života, ljubavnim potrebama, roditeljskom ulogom, prijateljima i društvenim životom.

Ubrzo nakon početka vladavine Lava, koja započinje 22. jula, a traje do 23. avgustaa, očekuje nas mladi Mesec u tom znaku koji nas 28. jula poziva da se opustimo, zabavimo, više uživamo u slobodnom vremenu i radimo ono što volimo. Vladavina Lava uvek nas usmerava na ljubav, budi srčanu energiju, kao da nas pita – šta voliš, šta radiš, šta biraš i šta očekuješ od ljubavi?

Kretanje Venere znakom Raka između 18.7. i 19.8. doprineće romantici i senzualnosti na polju ljubavi. Tražimo nekog svog, a u odnosima je poželjno razvijati bliskost koja će osnažiti osećaj pripadnosti. U protivnom, dolazi do povlačenja iz straha od povrede i razočaranja. Reč je o osetljivoj Veneri, pa ćemo na najmanji znak sumnje ili zbog straha, reagovati na nerazuman način, piše 24sata.hr.

U odnosima je dobro pripaziti na komunikaciju, naročito oko 25. i 26.7, kao i oko 31.7, kada može doći do svađa i nesporazuma, a pitanja koja mogu biti sporna su novac, vaspitavanje dece, način na koji provodimo slobodno vreme.

Mars u Biku jačaće hedonizam i senzualnost, potrebu za dodirima i maženjem, ali isto tako može dovesti i do zahlađenja u odnosima zbog tvrdoglavosti, inata i nespremnosti na kompromise.

U narednih mesec dana bitno je i pripaziti na novac. Poželjno je izbegavati rizična finansijska ulaganja i nerazumne troškove. Poslovna i financijska kretanja bit će povoljnija nakon punog Meseca u znaku Vodolije, dakle od 12. avgusta. Merkur će tada boraviti u Devici i sve nas više usmeravati na posao i izvršenje radnih zadataka.

Pozitivan kontakt Merkura i Jupitera, oko 23.7. donosi pozitivne vesti, užitke koji dolaze kroz putovanja, druženje i noćne provode.

Mars i Uran u Biku od 31.7. do 3.8. mogu doneti neočekivane promene i poremećaje koji će biti izvan kontrole. Reč je o silovitoj energiji, pa je dobro u tim danima biti strpljiv, smiren i ne donositi nagle odluke.

Mars u izazovnom aspektu sa Saturnom oko 8. avgusta jača strahove i donosi blokade na polju novca, zdravlja i odnosa s prijateljima. Pojavljuje se jedan problem iz prošlosti koji je potrebno rešiti.

Pun Mesec u Vodoliji 12. avgusta mnogima bi mogao da promeni planove vezane za ljubav i privatni život. Pojavljuju se okolnosti na koje nismo računali, a isto tako nismo spremni da poštujemo neka pravila i ograničenja koja nam dolaze od drugih.

I na kraju, vladavina Lava završava ulaskom Marsa u znak Blizanaca koji će u tom znaku ostati sve do pred kraj marta sledeće godine, a mogao bi prilično da utiče na neke sfere našeg života kao što su saobraćaj, kretanje, komunikacija, učenje, odnos s bliskim rođacima.

Izvor: prva.rs