U Prijedoru večeras počinje memorijalni festival ŠA fest posvećen muzičaru i slikaru Daliboru Popoviću Mikši, koji do nedjelje, 31. jula, nudi bogat muzički, umjetnički i kreativni program.

ŠA fest počinje “ŠA ulicom”, u okviru koje će, u centralnoj gradskoj zoni, biti održana dva koncerta, slikarska radionica za djecu i predstava Zijaha Sokolovića “Međuigre”. Svi sadržaji su besplatni.

Sokolović večeras otvara “Teatar trg” svojom predstavom “Međuigre 0-24”.

– Čast mi je da kao umjetnik i običan čovjek dolazim na festival koji se organizuje u ime sjećanja na jednog umjetnika. Drago mi je da ću sa svojom umjetnošću i svojom predstavom doprinijeti sjećanju na čovjeka koji je ostavio pečat u gradu – rekao je Sokolović.

Drugi dio “ŠA ulice” biće održan u četvrtak. U petak i subotu na programu je glavni dio ŠA festa, koncerti u Ljetnoj bašti i nastupi di džejeva u parku u Starom gradu. Nastupiće poznata regionalna i svjetska imena pop, rok i elektronske muzike.

Јelena Maksimović rekla je u ime organizacionog tima da će na koncertima za vikend nastupiti, između ostalih, Konstrakta koja prvi put u BiH nastupa baš u Prijedoru, kao i grupa Hladno pivo, Majke, Sanšajn.

ŠA fest ove godine podržavaju Kabintet predsjednice Republike Srpske, Ministarstvo trgovine i turizma i prijedorska Gradska uprava.

Načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović kaže da festival ima i podršku grada jer promoviše Prijedor ne samo u Srpskoj, već i u regionu.

ŠA fest je memorijalni festival posvećen Daliboru Popoviću Mikši i dio je Prijedorskog ljeta kulture.

Prihodi od ŠA festa usmjeravaju se u Fond “Dalibor Popović Mikša”, koji podržava mlade umjetnike stipendijama i finansranjem njihovih autorskih radova.

Autor: RTRS