Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je u Prijedoru programu u okviru memorijalnog festivala ŠA fest posvećenog muzičaru i slikaru Daliboru Popoviću Mikši.

Predsjednica Srpske je obišla Art kutak, a nakon toga i izložbu Nikole Zaklana u Galeriji “Sreten Stojanović”.

Cvijanović na ŠA festu u Prijedoru (Foto: RTRS)

Cvijanović na ŠA festu u Prijedoru (Foto: RTRS)

Cvijanović je izrazila zadovoljstvo što je večeras u Prijedoru kao predsjednica Srpske mogla da podrži manifestaciju ŠA fest.

– Ovdje smo da podržimo sve one mlade ljude i talente koji žele da se afirmišu, ali isto tako da pokažemo poštovanje i da čuvamo uspomenu i na Dalibora Popovića Mikšu koji je kao muzičar i slikar ostavio trag u oblasti umjetnosti – istakla je Cvijanović.

Cvijanović u Prijedoru (Foto: RTRS)

Cvijanović u Prijedoru (Foto: RTRS)

Predsjednica Srpske je na svom Instagram nalogu napisala da nas “kultura spaja i o tome večeras najljepše svjedoči prepuno prijedorsko šetalište, koje vrvi od života i pozitivne energije”.

– Veoma sam srećna što sam imala priliku da podržim treći po redu ŠA festival, u okviru kojeg sam večeras posjetila izložbu slika autora Nikole Zaklana i uživala u koncertu grupe “Dram buti”. Posebno lijepo bilo je družiti se sa najmlađim Prijedorčanima koji su u sklopu dječije manifestacije pod nazivom “Artiša”, svojim rukama stvarali mala umjetnička remek djela – napisala je Cvijanović na Instagramu.

 

Predsjednica Srpske je najavila podršku ŠA festu i u narednom periodu.

Cvijanović u Prijedoru (Foto: RTRS)

Cvijanović u Prijedoru (Foto: RTRS)
Autor: RTRS