Benjamina Karić gradonačelnica Sarajeva sramnim potezom u kome je kutiju sa kopijama presuda ratnom generalu Ratku Mladiću, koga je Karićeva po ko zna koji put nazvala zločincem, poslala gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću.

Da li je ovo prijateljski nastupi i dijalog o kome je Karićeva govorila prilikom posjete žili kucavici Srpske, Banjoj Luci?

Podsjećamo, Karićeva je posjetila Banju Luku prošle godine u junu mjesecu na veliku radost gradonačelnika Draška Stanivukovića.

”Želimo ovim susretom pokazati ono što nas spaja i to predstaviti građanima. Sarajevo je grad mostova. Mi želimo sarađivati. Idemo graditi hiljadu mostova. Ja ću uraditi sve što u mojoj moći da mostovi budu usmjereni na najpozitivnije projekte”,rekla je tada Karićeva.

Stanivuković je takođe istakao kako je stavljen akcenat na saradnji i prijateljstvu te je rekao „Naša poruka je univerzalna, prelazi granice Bosne i Hercegovine”.

Na najnoviju poruku gradonačelnice Sarajeva žustro su reagovali građani širom Srpske i Srbije te su istu osudili kao provokaciju.

“Protjerali ste 200.000 srba iz Sarajeva na koliko strana je napisana presuda za taj zločin?Od Sarajeva ste napravili bošnjačku kasabu koja vama i dolikuje.

Došli ste u Banjaluku dočekani od strane gradske uprave i

@Stanivukovic_D kao heroina. Ne pijte braćo srbi vodu sa one česme”, napisao je na svom Tviter profile odbornik SNSD-a u Tesliću Predrag Dević.

Društvene mreže su se usijale, a negativni komentari na račun Karićeve, ali i prvog čovjeka Banje Luke ne prestaju.

Izvor: banjaluckeprice.net