Građani postavili barikade na sjeveru Kosova i Metohije, nakon najave Prištine da sutra počinje primjene odluke o preregistraciji vozila i ličnim kartama. U Kosovskoj Mitrovici čuju se sirene.

20.13 – Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je večeras da Vojska nije prelazila administrativnu liniju i ni na koji način nije ulazila na teritoriju Kosova i Metohije.

– Povodom velikog broja dezinformacija koje u etar namjerno plasira prištinska administracija i koje se šire putem lažnih naloga na društvenim mrežama i pojedinih internet sajtova, a u kojima se navodi kako je tobože došlo do nekakvih sukoba Vojske Srbije i takozvane kosovske policije, Ministarstvo odbrane saopštava da Vojska Srbije za sada nije prelazila administrativnu liniju i nije ni na koji način ulazila na teritoriju Kosova i Metohije – navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane dostavljenom medijima.

20.00 – Kosovska policijska služba saopštila je da su administrativni prelazi Јarinje i Brnjak zatvoreni za putnički saobraćaj i vozila zbog blokade saobraćajnica u pravcu ovih prelaza.

U saopštenju je navedeno da su ovi prelazi zatvoreni od 19.00 časova, a putnicima je savjetovano da za ulazak i izlazak sa područja Kosova i Metohije koriste druge prelaze.

19. 02 – Građani blokirali Јarinje i Brnjak, raspoređeni specijalci

Građani su blokirali administrativne prelaze Јarinje i Brnjak, gde su raspoređeni kosovski specijalci. Kosovska policija ne dozvoljava prelaz na Јarinju ni pješacima, ni vozilima, a vraća one koji su već prešli. Policija u centralnoj Srbiji vraća putnička vozila koja su krenula ka administrativnim prelazima.

———-

Nekoliko desetina ljudi blokiralo je magistralni put Priština-Raška, u mjestu Rudare kod Zvečana.

Tu su bili i pripadnici Rosu, koji su počeli da odlaze prema okolnim selima, kada je počelo okupljanje građana.

Barikada je postavljena na putu Zubin Potok-Ribariće.

Istovremeno, u 17.30 su Kosovskoj Mitrovici čule su se sirene, a narod je izašao na ulice.

Autor: Agencije