Draško Stanivuković je, prije nego što je sjeo u fotelju gradonačelnika, poručio građanima: ,,Ne d’o Bog da je u Banjoj Luci nešto najjeftinije”, što je preuzimanjem funkcije sproveo u djelo.

Tada je tvrdio i kako je jedna prosječna porodica u Gradu Banjaluka, opterećena velikim nametima. Tvrdio je kako je kod nas voda najjeftinija i kako je ,,Vodovod senzacija u 21. vijeku”.

Daleko od istine nije bio. Senzacionalno je što je Stanivuković smijenio bivšeg direktora ,,Vodovoda” Zorana Popovića i postavio svog potrčka Predraga Dudukovića.

Za vrijeme Popovića, Vodovod je poslovao u suficitu na godišnjem nivou, a cijena vode po domaćinstvu bila je najniža u regionu. Uprkos najnižoj cijeni vode, činjenica je da se predanim, stručnim radom može dovesti preduzeće u plus, što Duduković nije bio u stanju. Za pola godine dovodi preduzeće u minus za pola miliona maraka.

Ismijavajući prethodno rukovodstvo Vodovoda, kako se hvale najnižom cijenom vode, kao da je to nešto, Stanivuković danas dovodi do situacije gdje se pregovara o podizanju cijene vode.

Cijene pojedinačnih i mjesečnih karata javnog prevoza je takođe podigao. Ništa ovo ne bi bilo problematično da su usluge istog bolje. Do skoro je pojedinačna karta javnog prevoza koštala 1.80KM, a Stanivuković je cijenu iste digao na 2.30KM.

Do prije par godina noviji autobusi su imali klimu i grijanje. Neredovnim servisiranjem, došlo je do situacije da se građani u gradskom prevozu zimi hlade, a ljeti griju. Pod ovakvim uslovima, gradonačelnik je smatrao podizanje cijena karata opravdanim.

Stanivuković je najavljivao jeftino i besplatno, a sugrađane je već za nepune dvije godine svoje funkcije doveo do ruba egzistencije.

Osim poskupljenja karata i najavljenog poskupljenja vode, podigao je i cijene parkinga, i to mudro.

Dizanjem cijena parkinga pokušao je da zamaže oči građanima, tvrdeći da su cijene ostale iste: 0.50 KM po satu za zonu II, i 1 KM po satu za zonu I.

Kako je ovo izveo?

Stanivuković je od velikog broja parkinga u užem dijelu centra Grada, koji su bili obilježeni kao parkinzi zone II, napravio zonu I. Tako su cijene sa 0.50KM po satu otišle na 1KM po satu parkiranja.

Priče i obećanja Stanivukovića rezultirale su obmanama, lažima, poskupljenjima koja su vršena mazanjem očiju građana.

Izvor: banjaluckeprice