Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na Јahorini održao je konferenciju za novinare povodom predstavljanja akcije “Odlične ocjene za olimpijsko ljeto” u okviru koje će svim vukovcima iz Republike Srpske biti obezbijeđen besplatan trodnevni boravak na ovoj planini, uz korišćenje svih ljetnjih sadržaja.

– Društvo obezbjeđuje uslove za njihovo školovanje, obezbjeđuje škole, profesore, nastavnike i sve ono što predstavlja taj zajednički standard – rekao je Dodik.

On je naglasio da je potrebno više uraditi kako bi se stimulisali vukovci i omogućili im još bolje uslove.

– Moraćemo s njima sjesti i dogovoriti se šta oni vide kao problem u svom bržem i boljem napredovanju i da to rješavamo kao društvo.

Predstavljajući akciju “Odlične ocjene za olimpijsko ljeto”, predsjednik Nadzornog odbora OC “Јahorina” Nedeljko Elek je na konferenciji za novinare na Јahorini rekao da ova akcija pokazuje da Republika Srpska kao država vodi račina o mladim ljudima, a naročito onim koji su se istakli uspjesima i koji, kao i Olimpijski centar, bilježe čiste petice.

Inicijator ove akcije je srpski član Predsjedništva BiH, a realizuje se uz podršku lokalne vlasti.

Cilj akcije je podrška pravim vrijednostima i motivacija đaka da uče, ali i da se istakne važnost boravka u prirodi i bavljenja sportom.

Dodik nakon Јahorine ide u posjetu opštini Srebrenica, prenosi RTRS.