Mada u SDS-u tvrde da nikada nisu davali informacije o članovima stranke na kompenzacionim listama , Faktormagazin saznaje da se na predsjedništvu te stranke dešavala prava drama i da je predsjednik stranke Mirko Šarović dozvolio da Miladin Stanić „bukvalno kupi“ prvo mjesto na kompenzacionoj listi za Parlamentarnu skupštinu BiH. Prvi čovjek SDS-a, prekršio je i pravilo da nosioci lista ne mogu nositi i kompenzacionu listu , a sve zbog Stanićevog obećanja da će finansirati kampanju te stranke.

„Ima Miladin nešto da vam kaže“-rekao je Šarović na samom početku sjednice predsjedništva na kojoj su utvrđivana imena za kompenzacione kandidate SDS-a.

E, onda je Miladin rekao da se u dogovoru sa Šarovićem obavezao da će u slučaju da on nosi kompenzacionu listu , značajno finansijski pomoći stranci koja se i ovako teško nosi sa finansiranjem kampanje.

Većinom glasova, taj Stanićev stav je dobio podršku i njegovo ime je dopisano na spisak prve kompenzacije .

Čudno je to što je sa spiska prekrižena Aleksandra Pandurević kojoj je Šarović davno obećao tu poziciju.

Za Aleksandru Pandurević je glasao Milan Milićević, Rado Savić i Đorđe Milićević ali to nije bilo dovoljno jer je Stanić dobio veći broj glasova , pa čak i Mladena Bosića kojega je svojevremeno pljunuo na sjednici organa stranke nazivajući ga ćorom, ćoravim.

Izvor i SDS-a tvrdi da je se ime Aleksandre Pandurević da se njeno ime nije našlo na spisku te da je to samo nastavak kampanje iz 2019.godine od kada pokušavaju da je otjeraju iz SDS-a, najprije izbacivanjem iz Glavnog odbora, a sada i nedovoljnom podrškom prvih ljudi u stranci.

Aleksandra Pandurević nije željela da komentariše dešavanja oko kompenzacionih listi ali je na tviteru napisala nekoliko rečenica koje se mogu vezati sa taj događaj

„U raljama tajkunizacije padaju sve maske. Rijetki su moralni ali postoje.Zabole oni za koje ste mislili da su moralni, a pokažu se kao konformisti. Obraduju oni koji ostanu moralni i oni daju nadu da nije sve uzalud i propalo“-napisala je Aleksandra Pandurević nakon sjednice predsjedništva SDS-a.

Na toj sjednici je utvrđena i kompenzaciona lista za Narodnu skupštinu Republike Srpske .

Nju nosi Vladimir Andrić iz Šamca, a na listi se nalaze i imena Sonje Karadžić, Nedeljka Glamočaka i Tomice Stojanovića .

Milan Radović je predlagao i da se uvrsti ime Nene Dobrojevića, ali nije dobio dovoljan broj glasova.

autor:faktormagzin, foto:faktormamagazin