Naš portal sproveo je onlajn anketu o procentu ispunjenosti Stanivukovićevih obećanja. Lista predizbornih obećanja Draška Stanivukovića je dugačka. Juče je obznanio na svom ,,Tviter” profilu da je za dvije godine ispunio skoro sto posto predizbornih obećanja, što je kod pratilaca izazvalo revolt (više na linku).

Obećanje da će iskorijeniti nepotizam i osigurati transparentnost rada Gradske uprave, apsolutno je demantovao zapošljavanjem oko 150 ljudi bez konkursa preko stranačke karte PDP-a.

Obećanje da će subvencionisati roditeljima troškove privatnih vrtića i tako omogućiti predškolsko obrazovanje svakom djetetu, ispunio je, ali je potom dao zeleno svjetlo za poskupljenje usluga privatnih vrtića u istom iznosu ili više.

Obećanje besplatnih udžbenika, ispunio je, ali je od roditelja tražio povrat istih.

Obećanje, ,,jedan političar – jedna plata”, nije ispunio, samo je zamazao oči građanima.

Obećanje formiranja ekspertske Gradske uprave, doživjelo je isti epilog kao i obećanje transparentnosti rada Gradske uprave (više na linku).

Obećanje, ,,Banjaluka – grad bez podjela”, odnosi se na prethodna dva obećanja iskorjenjivanja nepotizma i stvaranja ekspertske Gradske uprave. Takođe je neispunjeno.

Obećanje Stanivukovića da će penzioneri i učenici imati besplatan javni prevoz otišlo je u drugu krajnost. Ne samo da nije ispunjeno, nego je javni prevoz poskupio.

Obećanje da će proglasiti neradnu nedjelju, nije ispunio. Naišao je na osudu građana, jer bi većina u tom slučaju ostala bez posla. Ovo je bio trik za pridobijanje glasova.

Obećao je izgradnju Opšte bolnice u Banjaluci i amfitetra na otvorenom, što nije ni započeo. Po ovim pitanjima, Stanivuković se uopšte više ne oglašava.

Izvor: banjaluckeprice.net