Član Izvršnog komiteta SNSD-a Sanja Vulić rekla je danas da je predsjednik PDP-a Branislav Borenović, koji žene podržava samo deklarativno, potvrdio da smo seksističko društvo.

– Kandidat na predstojećim izborima iz partije na čijem je Borenović čelu je žena, ali to ga ne sprečava da vrijeđa sve ostale žene. Lično sam osjetila napade primitivaca koji sebi daju zapravo da komentarišu reproduktivni sistem žena, a da o tome pojma nemaju. Naravno, silna udruženja “zaštitnica” žena ćute, jer zašto bi se zamjerale alfa muškarcima – istakla je Vulićeva za Srnu povodom Borenovićeve objave na tviter nalogu u kojoj je Gorici Dodik poručio da ima pametnijeg posla, te da ide da, kako je naveo, “spremi neki ručkić, malo šoping, teretana, spa, plaža…”.

Vulićeva je rekla da je pitanje i da li je Borenović muškarac jer pravi muškarci imaju poštovanje prema ženi kao nečijoj ćerki, ženi, majci, a on, očito nije spoznao ljepotu ženskog pola.

– Da žene, kakva je Gorica Dodik, upravljaju ovim društvom, isfrustrirani, od žena razočarani šovinisti kao što je Borenović ne bi upravljao ni mjesnom zajednicom, a ne političkom strankom ma kakva ona bila – istakla je Vulićeva.

Kada predsjednik stranke histerično napada i žene i muškarce, dodala je ona, jasno je da je u krizi i stalnom strahu da li će i dalje ostati u zagrljaju stranih ambasada i političkog Sarajeva, a to je potvrdio i zauzimajući za sebe prvo mjesto na kompenzacionoj listi.

Autor: SRNA/RTRS