Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je da je grupa međunarodnih instruktora koji osmišljavaju izbornu kampanju opozicije u Republici Srpskoj nakon sondiranja javnog mnjenja, sugerisala rukovodstvu SDS-a i PDP-a da ne otvara polemike sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom o nacionalno-patriotskim temama, jer ih, prema njihovom uzorku, javnost ne doživljava kao patriote.

Špirić je rekao da je ovim opozicionim partijama sugerisano da otvaraju ekonomske teme.

Prema njegovim riječima, SDS i PDP ovih dana, dok recesija kuca na vrata najmoćnijih zemalja Evrope i svijeta, izlaze sa obećanjima da će, ako pobijede na izborima u oktobru, narod jesti zlatnim kašikama, stopa ekonomskog rasta biti sedam odsto godišnje, a prosječne plate od 1.800 do 2.000 KM.

– I ako su, nadam se, svjesni da hlađenje motora globalne ekonomije, kod malih ekonomskih igrača proizvodi halucinacije tipa njihovog obećanja. Otuda ne čudi, kako reče jedan visokopozicionirani SDS-ovac, što je /lider SDS-a/ Mirko Šarović, prilikom druženja sa /potpredsjednik PDP-a/ Јelenom Trivić, svjestan tereta rekao – “E, moja Јelena, ja ostario, a ti nejačka za ove izazove” – naveo je Špirić.

Autor: SRNA/RTRS