Pobjednik ovogodišnjeg 12. po redu takmičenja u izležavanju u Crnoj Gori Žarko Pejanović zvani Knele sa Zabjela upao je u redakcije dnevne novine Dan i portala Dana i fizički napao zaposlene lomeći inventar, zato što je u informaciji o njegovoj pobjedi nazvan “najvećim džabalebarošem”.

Portal podgoričkog dana piše da se incident dogodio sinoć i da su tom prilikom povrijeđeni tehnički urednik i jedan novinar.

Takmičenje u izležavanju održava se svake godine u etno selu Montenegro u Breznama, a Pejanović je ovogodišnji pobjednik nakon što je proveo 60 sati u neprekidnom ležanju.

Portal pojašnjava da je “najveći džabalebaroš” već par godina ustaljeni naziv za onoga ko pobijedi u ovom već tradicionalnom takmičenju.

Pejanović je, kažu, počeo da pravi haos već u oglasnom odjeljenju Dana, a onda nastavio i u ostalim redakcijama. Intervenisala je policija i on je priveden. Inače, skoro svi portali u Crnoj Gori i regionu objavili su informacije sa takmičenja u Brezni i svi su listom koristili “najveći džabarebaloš”. Očigledno da je Pejanović odlučio da svoj bijes iskali na redakciji Dana.

Tim povodom oglasila se i policija saopštenjem u kojem se precizira da je Pejanović fizički napao tehničkog urednika redakcije A.J., te polomio staklo i dio inventara u ovim prostorijama. A.J. je ovom prilikom zadobio povrede u vidu ogrebotine na šaci.

Izvor: Agencije