Prijedorčanka Tanja Tramošljanin, permanent mejk-ap artist osvojila je zlato na regionalnom takmičenju ”VULOP” u kategoriji mikroblejding – posebna tehnika iscrtavanja obrva, koje je održano na Jahorini. Ovo nije jedina nagrada koju je Tanja donijela u Prijedor, osvojila je i peto mjesto u kategoriji iscrtavanja usana.

”Ne mogu reći da nisam očekivala nagradu, recimo neko četvrto ili peto mjesto. Prva nagrada me potpuno iznenadila. Prvo zlato osvojila sam 2020. godine za ajlajner sjenčenje, kada je organizovano prvo regionalno takmičenje trajne šminke na našim prostorima”, kaže ona.

Tanja se ovim poslom bavi već sedam godina. Posvećena je klijentima, a njen rad i trud nagrađen je osmijehom na njihovom licu. Ona u svom salonu besplatno radi trajnu šminku onkološkim pacijanticama.

”Sve je počelo 2015. godine.  Tada sam prvi put čula za mikroblejding, a do tada nisam ni znala šta je to. Nisam znala puno o trajnoj šminci. Voljela sam da crtam i odlučila sam da tu ljubav prenesem na klijente. Otišla sam na prvu edukaciju, a od tada su se samo nizale. Svake godine trudim se da odem najmanje na dvije edukacije kako bi radila ovaj posao najbolje što mogu. Ništa mi ne može zamijeniti osmijeh i zadovoljstvo mušterija”, priča Tanja.

Vrata njenog salona otvorena su za sve djevojke koje žele da krenu njenim putem. Tu je, kako kaže, da svoje znanje koliko može prenese na mlade. ”Mladi imaju moju podršku i uvijek će je imati. Imam dosta polaznica koje dolaze da uče kako se radi mikroblejding i ostalo. Tu sam da im pokažem, jer ovaj posao je stvarno zahvalan, a potrebno je da se kao i svaki drugi, radi s ljubavlju”, rekla je ona.

Tanja se priprema za Svjetsko takmičenje koje će biti održano od 17. do 24. oktobra u Antaliji. Raduje se što će tamo sresti poznata svjetska imena, ali i sa novim znanjem vratiti u svoj grad.

Izvor: kozarski