Po uzoru na zapadnoevropske političare, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković tokom predizborne kampanje obećao je javno kako će na posao dolaziti biciklom, što češće, jer je bicikl jeftiniji način prevoza. Međutim, slagao je.

Novom odlukom pohvalio se tada i na društvenim mrežama, gdje je dobio samo riječi podrške. Danas, mnogi su svjesni da je u pitanju bio čist performans.

“Biciklom na posao dolazi kao što je i autobusom”, Ovaj klinac nikad odrasti, toliko je gladan vlasti i medijske pažnje da bi mu srce bilo na mjestu tek kad bi nekako mogao da objedini sve funkcije, ovu sadašnju, predsjednika Republike Srpske, premijera pa i člana predsjednika”, komentarišu građani.

Podsjećamo, Stanivuković je prvi dan mandata na funkciji gradonačelnika stigao gradskim prevozom. Već drugog dana parkirao je ispred Gradske uprave automobil vrijedan 116.000KM. Tada je na prozivke, ljutito odgovorio.

“Ovo je moj privatni automobil, imam još jedan džip, dakle dva džipa ću koristiti”, rekao je tada Staniuvković, dok bicikle nije ni spomenuo.

Do danas nastavio je Stanivuković istu praksu, luksuznim automobilima stiže na posao, a nedavno je svoj vozni park pojačao novim automobilom marke Toyota Land Cruiser Premium, čija je vrijednost skoro 200.000 maraka.

Izvor: banjaluckeprice