Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde podijelili su bodove u 168. “vječitom derbiju”, igrajući 1:1 u okviru 9. kola Super lige Srbije.

Neriješenim ishodom biće zadovoljniji “crveno-bijeli” budući da su na tabeli zadržali plus od sedam bodova.

Najveća utakmica srpskog fudbala odigrana je u dobroj atmosferi pred oko 20.000 navijača na stadionu Partizana. Na terenu je viđena velika borba.

Zvezda je bolje otvorila utakmicu i u 27. minutu je povela evrogolom Osmana Bukarija. Nakon izvedenog kornera Slobodan Urošević je intervenisao i glavom izbacio loptu van šesnaesterca. Na loptu je natrčao Bukari koji je uhvatio fantastičan volej i od stativu zakucao loptu iza leđa Popovića, postigavši jedan od najljepših golova koji je zadnjih godina viđen u “vječitom derbiju”.

Nakon gola Partizan je došao do svoje igre i bio opasniji. Na startu drugog poluvremena Zvezda je bila u totalnoj defanzivi i Partizan je stvorio nekoliko dobrih šansi.

U 55. minutu dosuđen je penal za Partizan i to nakon asistencija VAR-a. Katai je na vrhu šesnaesterca faulirao Živkovića i igra je nastavljena, da bi potom iz VAR sobe pozvale sudiju Mitića koji je poslije dugog vijećanja i više pregledanja snimka pokazao na bijelu tačku. Penal je sigurno izveo Bibras Natho za 1:1.

U nastavku je viđena velika borba i jedni i drugi su željeli pobjedu, ali je promjene rezultata nije bilo.

Milojević: “Presjekao nas je penal…”

Miloš Milojević, šef stručnog štaba Crvene zvezde, smatra da su njegovi igrači dobro ušli u meč i kontrolisali utakmicu do gola.

“Poslije smo nesvjesno stali i pustili kontrolu Partizanu. Taj penal nas je presjekao i pokušavali smo da se vratimo, nametnemo tempo, međutim, falilo nam je kvaliteta u zadnjem pasu…”, rekao je Milojević za Arenu sport.

Objasnio je i zašto je zamijenio Milana Rodića.

“Jednostavno trebala nam je nova energija, igrači koji mogu da trče više. Utakmica je otišla u tom pravcu. U globalu sam zadovoljan odnosom igrača. Treba nam više agresivnosti da bismo dobili na ovom stadionu”, dodao je Milojević.

Petrić: “Nezadovoljan sam remijem!”

Gordan Petrić, šef struke Partizana, nije bio zadovoljan remijem.

“Rekao sam i momcima da pruže 100 odsto, pružili su i više. Da kažem ulilčarski, “iscjepali smo se”. Da me pitate da li sam zadovoljan remijem – nisam. Mislim da smo bili bliže pobjedi”, rekao je Petrić.

Složio se da je Partizan na početku utakmice igrao loše, navodeći da to ne smije da im se ponavlja.

“Ne mogu da budem zadovoljan tim djelom utakmice, jer su igrači ušli nervozno. Imali smo probleme sa kornerima, to je poslije došlo na svoje mesto. Pohvalio bih Belića koji je igrao kao bonus igrač i sve druge mlade koji su ušli”, istakao je Petrić i dodao:

“Ne sviđa mi se ovo prozivanje sudije, ko je šta uradio. Treba da budemo dostojanstveni i u porazu i u pobjedi.”

Stekao se utisak da je Zvezda stala u drugom poluvremenu.

“Možda smo bili svežiji od Zvezde, možda imaju teži raspored od nas kada su evropske utakmice, možda imaju povrijeđene igrače, ja to ne znam. Znam da su moji igrači pokazali da mogu da igraju. Kada imate rotaciju, onda je mnogo lakše nama trenerima”, zaključio je Petrić.

Izvor: ATV