Sve je spremno za Drugu investicionu konferenciju pod nazivom “Investirajte u Srpsku” na kojoj će od sutra do srijede, 7. septembra, u Prijedoru učestvovati gosti iz desetak zemalja, rekao je danas Srni vršilac dužnosti direktora Investiciono razvojne banke /IRB/ Dražen Vrhovac.

On je naglasio da će na ovoj konferenciji međunarodnog karaktera učestvovati brojni, eminentni gosti i da se od skupa očekuje mnogo.

“I od prve konferencije smo očekivali mnogo i ona nam je u dobrom dijelu ukazala na pravac kojim treba da se krećemo. U tom tonu smo radili tokom protekle godine i organizovanje ovakve konferencije pokazalo se veoma opravdanim”, rekao je Vrhovac.

On je naveo da će na konferenciji učestvovati gosti iz desetak zemalja među kojima su Rusija, Austrija, Srbija, Slovenija.

“Dolaze nam grupe investitora iz Austrije i Rusije, dok će se na marginama konferencije biti organizovan sastanak putem video-linka naših privrednika i investirora iz ruske Nižnjinovgorodske i Brijanske oblasti”, istakao je Vrhovac.

Prema njegovim rječima, IRB je svoj posao maksimalno dobro obavio kako bi omogućio privredi Republike Srpske da se poveže sa zemljama kao što su Austrija i Ruska Federacija, a što bi trebalo da dugoročno obezbijediti ulaganja i povezivanje domaćih privrednika sa tim tržištima.

“Od ove konferencije očekujemo kvalitetne zaključke. Angažovali smo najkavlitetnije moderatore koji će kroz panel-diskusije pokušati da izvuku ključne parametre i pravce. Tim IRB-a će pratiti panele i u srijedu, 7. septembra, na zatvaranju konferencije ćemo javnosti, zajedno sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, prezentovati zaključke”, naveo je Vrhovac.

Druga investiciona konferencija “Invest Srpska 2022”, koju je organizovao IRB u saradnji sa Vladom Srpske, biće otvorena sutra u 9.00 časova. Koktel dobrodošlice biće organizovan večeras u hotelu “Prijedor”.

Autor: SRNA/banjaluka.net