U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz povremenu kišu, pljuskove sa grmljavinom i dnevnom temperaturom vazduha do 28 stepeni Celzijusovih.

Ujutru će biti promjenljivo oblačno, na sjeveru slaba kiša, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana na zapadu će doći do razvoja oblačnosti, pa su mogući kiša i pljuskovi sa grljavinom, koja će se u poslije podnevnim i večernjim časovima proširiti na ostale krajeve. Jedino će u Hercegovini ostati vedro i toplije.

Jutarnja temperatura vazduha od 10 do 18 stepeni, na jugu do 20, a dnevna od 21 do 28, u višim predjelima od 18 stepeni Celzijusovih.

U BiH je umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima, a moguća je i slaba grmljavina, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica 14, Gacko i Kalinovik 20, Bileća, Han Pijesak, Foča, Nevesinje i Sokolac 22, Mostar 23, Trebinje, Drvar, Livno i Široki Brijeg 24, Mrkonjić Grad, Rudo 25, Šipovo, Bihać, Bugojno, Jajce i Sarajevo 25, Višegrad, Prijedor, Gradačac, Grude, Neum i Tuzla 26, Srbac i Banjaluka 27, Bijeljina, Doboj, Zvornik i Zenica 28 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo