Istrajaćemo da penzioneri dobiju po stotinu konvertibilnih maraka, iako gradska administracija još nije ispoštovala odluke Skupštine – rekao je predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić, gostujući u našem Јutarnjem programu.

– Penzioneri su u nezavidnoj poziciji, ali mi ćemo istrajati da oni dobiju ta sredstva – rekao je Ilić.

Kako on ističe, penzioneri su nažalost postali predmet sukoba dva različita politička bloka i nalaze se u nezavidnoj poziciji, ali da podrška penzionerima ne smije biti upitna kategorija.

– Gradska administracija još nije ispoštovala odluke Skupštine. One su obavezujuće za svakog načelnika ili gradonačelnika i zato ovo ne smije biti upitna kategorija – dodao je Ilić.

Kako Ilić navodi, o novim projektima se neće raspravljati dok se ne riješi pitanje isplate 100 KM penzionerima.

– Ubrzo nas očekuje i rebalans budžeta za narednu godinu, ali o tome ne možemo raspravljati dok se ne riješi pitanje isplate penzionerima – kaže Ilić.

Ilić zaključuje, da je jedini razlog zbog koje pomoć penzionerima nije isplaćena, jeste prolongiranje gradonačelnika do predstojećih izbora.

Predsjednik gradske Skupštine naglasio je da građani Banjaluke ove zime neće plaćati skuplje grijanje i da se projekat “Voda 3” mora brže realizovati.

Autor: RTRS