Kakvi su odnosi u opoziciji, i koliko su osmjesi na plakatima samo jeftin pokušaj prikrivanja razdora, govori jučerašnja tribina PDP-a u banjalučkom naselju Zalužani.
Po već uhodanom receptu Draško Stanivuković, koji plaća sve troškove kampanje, riječ je dao samo svojim poslušnicima sa liste.
Milko Grmuša, odranije nezadovoljan Stanivukovićevim radom i kampanjom, koji i odbija da nosi Stanivukovićev dres, opet nije dobio šansu da govori.
Izrevoltiran ja napustio skup, a potom i na društvenim mrežama objavio veoma jasnu poruku da nema cijene za „koju će stati na stranu tajkuna kontra svog naroda.“
Ova objava stiže isti dan kada je i Nebojša Vukanović otvoreno prozvao Stanivukovića zbog veza sa tajkunima i što nije napravio „otklon od krupnog kapitala.“
Očigledno da tzv „prava opozicija“ oličena u Vukanoviću, Grmuši i sličnima Stanivukovića smatra tajkunom i nekim ko je interese grada podredio krupnom kapitalu.
Jedino što opozicione animozitete koliko-toliko drži dalje od eksplozije i nazivanja stvari pravim imenom jesu molbe Jelene Trivić koja smatra da treba „isfolirati“ narod da postoji sloga do izbora, a onda se obračunati sa Stanivukovićem.
Interesantno, pogotovo kad svi upućeni u opoziciona zbivanja znaju da je upravo Trivićeva ta koja je otvorila „front“ protiv Stanivukovića i skrenula pažnju ostalima da Draško „nije opozicija“, da je „gori od ovih“ i niz optužbi za kriminal i nezakonita zapošljavanja.
Sada, kada se nada glasovima Draškovih pristalica, Trivićeva ćuti, ali se pravi odnosi i ogromne razlike koje postoje očigledno ne mogu sakriti.
autor:faktormagzin, foto:faktormagzin