Svečanom akademijom koja je večeras održana u Prijedoru Tenis klub / TK/” Dr Mladen Stojanović” obilježio je 90 godina postojanja i rada.

Predsjednik Kluba Goran Nović izjavio je da je ovo vrlo rijedak i značajan jubilej koji je ujedno jubilej i kluba i ovog grada.
” Čini mi se da nema baš mnogo klubova čast i zadovoljstvo da slave ovakve jubileje, ali mi smo odlučili da to podijelimo sa našim sugrađanima i da ovo bude prilika da se zahvalimo gradu Prijedoru , kompanijama koje nas pomažu i članovima koji doprinose da ime našeg kluba bude poznato u teniskom svijetu”, rekao je Nović.
Među onima kojima je uručena prigodna zahvalnica za podršku u radu kluba je i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor koji je čestitao rukovodstvu i članovima kluba ovaj veliki jubilej.

“Ovo je veliki i značajan datum za tenis, naš grad i Republiku Srpsku. Ovdje nije u pitanju samo tenis, ovdje se radi o ljudima koji su živjeli za sport koji vole, a ujedno promovisali naš grad”, istakao je Javor.
On je dodao da grad Prijedor podržava svoj teniski klub i ima odličnu saradnju sa njegovim rukovodstvom koje je posvećeno opstanku bijelog sporta u Prijedoru.
” Želim da istaknem da je naša lokalna zajednica kao nikad prije posvećena sportu, vrijedno smo radili i imamo dosta sportskih događaja što je naš cilj, budući da je Prijedor uvijek bio grad sporta”, rekao je Javor.
Pored gradonačelnika, a povodom ovog jubileja priznanja su dodijeljena i predsjednici Republike Srpske, svim predsjednicima kluba u posljednje dvije decenije, brojnim privrednicima koji su tokom godina podržavali ovaj klub i istaknutim igračima koji su postizali dobre rezultate.
Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović koji je prisustvovao ovoj svečanoj akademiji čestitao je klubu , kako je rekao, nevjerovatan i izuzetan jubilej.
” Kada se pogleda unazad , riječima kojima bih opisao proteklih 90 godina su entuzijazam , upornost i nevjerovatna ljubav prema tenisu i na tome čestitam svim ljudima koji su na bilo koji način doprinijeli razvoju kluba”, rekao je Milinović.
On je dodao da je to nešto najljepše što ovaj grad ima.
” A svi mi koji volimo tenis znamo da je to lekcija odgovornosti za sve nas, za našu djecu i susret sa realnošću baš ovakva kakva jeste i naša je obaveza i odgovornost da našoj djeci obezbijedimo najbolje uslove da se bave tenisom i uopšte sportom”, poručio je Milinović.
On je TK ” Dr Mladen Stojanović” povodom ovog jubileja uručio Srebrni grb Teniskog saveza Republike Srpske koji je prvi takav koji je uručen jednom klubu u Republici Srpskoj,
Obilježavanje jubileja nastavlja se sutra tradicionalnim međunarodnim revijalnim “Bijelim turnirom” koji će se sa početkom u 10,00 časova održati na teniskim terenima kluba.
Pokrovitelj obilježavanja ovog jubileja je grad Prijedor i predsjednik Republike Srpske.

Izvor: prijedorgrad