Kandidat SDS-a Mirko Šarović izjavio je večeras da “ne zna” za debatu na RTRS-u u emisiji Srpska bira, u kojoj je trebalo da učestvuje sa kandidatima SNSD-a Željkom Cvijanović i DNS-a Nenadom Nešićem.

Iako je Јelena Trivić sinoć na Fejsbuku napisala da ni ona ni Šarović neće učestvovati u emisijama Srpska bira na RTRS-u, Šarović večeras tvrdi da on ipak i ne zna za debate.

Na pitanje RTRS-a zašto se nije pojavio u emisiji, Šarović je rekao da nije čuo za debatu, te da bi odluku o učešću možda donio da “se o tome povela diskusija”.

Podsjećamo, Trivićeva je tvrdila da isti stav ima i Nebojša Vukanović, koji ju je demantovao par sati kasnije, ponudivši se da učestvuje u bilo kojoj debati na RTRS-u.

Poziv Mirku Šaroviću upućen je 19. avgusta, mejlom i poštom. Nakon toga, više puta smo mejlovima obavještavali SDS o pravilima i temama emisije, te ih pozivali na sastanak, ali odgovor nismo dobili.

 

RTRS je o pozivima obavijestila javnost, a iz SDS-a su, nakon našeg poziva, za Mondo potvrdili da su dobili poziv, ali da “do septembra ima vremena”.

Autor: RTRS