Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević rekao je danas da će svi koji u srijedu, na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, ne budu podržali zaštitu vitalnog interesa Srpske, stati na stranu onih koji smatraju da treba da se gaze prva Srba i Republike Srpske.

Kovačević je rekao da dva člana Predsjedništva BiH, koji predstavljaju bošnjačku i politiku Sarajeva, imaju samo jedan cilj – da preglasaju Republiku Srpsku i Srbe, te da poruče da Srbi i Srpska u BiH nemaju pravo glasa ili da glas Srba i Republike Srpske ne predstavlja ništa.

– SNSD će svojim glasom u Parlamentu Republike Srpske jasno stati protiv toga i reći da će dok nas ima Republika Srpska da se pita i da će srpski narod imati glas koji je relevantan i koji će morati svi da slušaju – rekao je Kovačević.

On je rekao da je ranije usvojena rezolucija njemačkog Bundestaga o BiH, u kojoj se pominje Republika Srpska, antidejtonska, antiustavna i antisrpska.

– U toj rezoluciji piše da BiH treba da promijeni sistem državnog uređenja, da ne treba da postoje više nikakvi entiteti već samo Sarajevo kao glavni grad sa državnim institucijama i lokalne vlasti u opštinama i gradovima – podsjetio je Kovačević.

Autor: RTRS