Dom za lica sa invaliditetom u Prijedoru posjetila je delegacija Crvenog krsta Republike Srpske, prilikom je  čega je uručena i donacija za potrebe štićenika ove ustanove. Riječ je o odjeći  i higijenskim paketima. Iz uprave Doma zahvalili su se Crvenom krstu na donaciji, naglasivši da je ovo nastavak dugogodišnje saradnje.

– Svaka pomoć za našu ustanovu je dobro došla. Naročito od Crvenog krsta RS s kojim imamo dugododišnju saradnju. Ova pomoć u vidu garderobe i sredstava za higijenu svakako će dobro doći našim štićenicima – rekao je Nikola Vujasinović, v.d. direktora Doma za lica sa invaliditetom.

Generalni sekretar Crvenog krsta RS Snježana Kovač rekla je da najmanje jednom godišnje organizuju ovakve posjete, ne samo u Prijedoru, već i u drugim ustnovama ovog tipa u RS. Ona je naglasila da je Crveni krst  najveća humanitarana organizacija u RS i da je njegova obaveza i dužnost je da pomaže onima u stanju potrebe.

– To je dio naših obaveza, da posjećujemo ove ustanove. Naša je dužnost da pobolјšamo kvalitet života štićenika koliko je to moguće. Najveća smo humanitarna organizacija, da u skladu sa našim mogućnostima,   pomažemo onima kojima je pomoć potrebna  – navela je Kovačeva.

U Domu za lica sa invaliditetom trenutno je smješteno 165 štićenika.

Izvor: kozarski