БАЊАЛУКА, 24. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Фондације "Дјеца нам се рађала" Владо Ђајић организовао је данас у Бањалуци дружење са родитељима и дјецом која су у протекле три године рођене на његов рођендан, 4. октобра, и коју је даривао са по 100 КМ од свог посланичког додатка.

Predsjednik Fondacije “Djeca nam se rađala” Vlado Đajić organizovao je danas u Banjaluci druženje sa roditeljima i djecom koja su u protekle tri godine rođene na njegov rođendan, 4. oktobra, i koju je darivao sa po 100 KM od svog poslaničkog dodatka.

Đajić je rekao da je ovu jedinstvenu akciju pokrenuo s ciljem promocije nataliteta.

 

– Iznos jeste simboličan, ali više je riječ o mjeri koja promoviše natalitet – rekao je Đajić, koji je i generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske.

On je pozvao i ostale poslanike, kao i pojedince koji su u mogućnosti, da u svojim lokalnim zajednicama organizuju istu akciju.

Đajić je pohvalio donošenje niza pronatalitetnih mjera institucija Srpske u proteklom periodu.

Jelena Milašinović iz Banjaluke, majka dvogodišnje djevojčice, kaže da je Đajićev gest lijep i smatra da bi i ostali mogli da se ugledaju na njega.

Đajić se u protekle tri godine odrekao svog poslaničkog dodatka i finansijska sredstva darovao bebama rođenim 4. oktobra u Klinici UKC-a za ginekologiju i akušerstvo koja su u narednih 12 mjeseci dobijala po 100 KM.

U protekle tri godine na ovaj dan rođeno je po devet beba.

Autor: SRNA/Srpskainfo