Potpredsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Srđan Amidžić osudio je zloupotrebu ličnih podataka građana Banjaluke, koji su bili u izolaciji zbog virusa korona, radi prikupljanja glasova za kandidata PDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića, te najavio krivične prijave tužilaštvu i pozvao relevantne institucije da reaguju.

– Snimci koji su se pojavili u javnosti jasno ukazuju na zloupotrebu podataka s ciljem ostvarivanja što boljeg političkog rezultata na izborima – rekao je Amidžić.

Pozvao je nadležne da ispitaju navode i snimak koji se pojavio u javnosti, te da utvrde istinu.

– Pozivam i rukovodstvo PDP-a da se oglasi o ovom. Јer, nerijetko svi dobijamo lekcije od njih šta je moralno, kako se poštuje zakon, kako treba da funkcioniše pravna država, a sada se niko ne oglašava – rekao je Amidžić.

Istakao je i da se na predizbornim tribinama PDP-a koristi inventar gradskog preduzeća “Akvana”, te dio ozvučenje iz banjalučkog Doma omladine, kao i prevozna sredstva Civilne zaštite.

– Podnijećemo krivične prijave Tužilaštvu da se ispita šta je na snimku i Centralnoj izbornoj komisiji BiH da se izjasni u smislu da li je došlo do korištenja državnih resursa radi političke kampanje – kaže Amidžić.

Autor: RTRS