Milioner i propali političar Milan Radović obožava Istru u Hravtskoj iako njegova stranka sada nekom drugom lijepi etiketu hrvatskog igrača na ovim prostorima. Radović, koji narod u Srpskoj nevješto omanjuje da zna kako je živjeti od male plate, još dok je bio direktor Banke zaljubio se u preskupi dio hrvatske obale, a kako se uvećavalo bogastvo rasle su i želje za luksuzom.

I nije štedio, u šta smo se uvjerili na licu mjesta.

Onima, koje je i dalje pokušavati da prevari da zna kako loše žive, savjetujmeo da dobro pročitaju sljedeći tekst, posebno cifre, koje je iskeširao za uživanje na hrvatskoj obali.

FAKTOR NA LICU MJESTA

Milan Radović prvu nekretinu, i to u Istri, kupio je mjestu Višnjan kod Poreča. Bila je to dosta skromna vila za bogataša njegovog ranga. „Samo“ 170 kvadrata, bazen, veliki plac i luksuz dostojan cijene od oko 400.000 evra! Zanimljivo je da vilu , prema saznanjima Faktormagzina, platio kešom, a novac je iz BiH u Hravtsku prenosio više puta. Tu luksuznu nekretinu je koristio nekoliko godina, a prema vlastitom priznanju u njoj je bio domaćin razno-raznom društvu iz Banjaluke pa su tako u njoj boravili i bloger Slobodan Vasković kad se „krio“ i „bježao“ iz Republike Srpske, pa do npr. Vedrana Jarića vlasnika više kompanija iz Banjaluke. On i otac su veliki graditelji po Banjaluci i naravno i sami milioneri.

Kada je u Banjaluci isplivala gej afera sa Ivanom Begićem pojedini mediji pronašli su fotografije Radovića i Jarića na moru u ne baš uobičajnim odnosima za dvojicu saradnika ili više nego bliskih prijatelja, ali nikad ništa nije dokazano pa su se samo prepričavali gradski tračevi o obično-neobičnom prijateljstvu dvojice tajkuna. Vila je služila i za razuzdane žurke, svjedoče za Faktormagzin, neki koji su prisustovali tim bahanalijima. Ali, o tome drugom prilikom.

GLADAN VLASTI I JOŠ PARA

Nakon nekoliko godina, dramatičnog uvećanja svog bogastva porasli su i apetiti Milana Radovića za luksuzom u Hrvatskoj. I pored brojnih egzotičnih putovanja po nekoliko puta godišnje na destinacije poput Dubaija i sličin svjetskih destinacija džet seta, Hravtska i njena obala su bili i ostali stara ljubav Milana Radovića.

Prije nekoliko godina odlučio je da proda vilu kod Poreča i odlučio se za Opatiju. Reklo bi se još skuplje i elitinije mjesto na Jadranu. Poslije Dubrovnika sigurno jedno od najskupljih lokacija u Hravtskoj, ako ne i u ovom dijelu Evrope. To Radovića koji je u tom trenutku na vrhuncu moći u Republici Srpskoj, čovjek koji je vedrio i oblačio u bankarskom sektoru srpske i dobrim dijelom uticao na privredne tokove, posebno za mnoge kojima je odobravao kredite, odlučuje se za novu investiciju u ljetnu rezidneciju.

KAD BI ZIDOVI PROPRIČALI…

Izbor je pao na Ičiće u nesporednoj blizini Opatije. Vila je ovaj put pet puta skuplja od one kod Poreča. Milan Radović kupuje vilu od 2.500.000 evra. Doduše, vlasnik ove vile u račun uzima onu u Višnjanu pa Radović u kešu plaća skromnih milion i osam stotina hiljada evra. Po starom dobrom recpetu opet se veći dio plaća u kešu, a Radović krši zakon iznoseći iz zemlje veće količine novca koje nije prijavio. Vila u Ičićima je jednostvano vrhunski luksuz što se vidi i po fotografijama koje ekskluzivno objavljujemo.

PET MILIONA MARAKA HRAVTSKOJ

Objekat u Ičićima je na velikom placu sa više etaža, otvorenim i zatvorenim bazenom kako i dolikuje za cijenu od pet miliona maraka. Da, Milan Radović je vlasnik vile od pet miliona maraka kod Opatije. A ti, sirotinjo, glasaj za Radovića i SDS-a, za 10-20 KM, od novca koji su dobili od Amerikanaca…

(autor: faktormagazin, foto: faktormagazin)