“Halo! – Halo! -Dobar dan! Je li to …? – Ja sam. – Možemo li računati na Vaš glas PDP-u, Drašku Stanivukoviću? – Odakle Vama moj broj telefona? (spušta slušalicu)“

Tako se prikupljaju glasovi u PDP-u. Gradski odbor, predvođen Draškom Stanivukovićem, zloupotrebljava lične podatke građana koji su bili u izolaciji tokom korone. Žrtva PDP-ove prljave igre bila je i sedamdesetpetogodišnja Banjalučanka. Obratila nam se, jer je u strahu i zamolila da zaštitimo njen identitet.

Mnogi Banjalučani su nam se obratili zabrinuti što su njihovi lični podaci zloupotrebljeni. Neki će to i da prijave.

Skandalozno je uzeti kartone ljudi koji su preležali kovid i ucjenjivati ih da glasaju za PDP, poruka je predsjednika banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a Vlade Đajića. To je nečuveno, poručuju iz SNSD-a. Zbog toga idu krivične prijave.

“Da li to znači da bilo koji dokument koji se nalazi u Gradskoj upravi, u cilju ostvarivanja boljeg političkog rezultata može biti iznesen u političke prostorije i na takav način da se to zloupotrebljava?”, kaže Srđan Amidžić, potpredsjednik GO SNSD Banjaluka.

Očigledno je da su službeni i lični podaci građana zloupotrebljeni.

“Onog momenta kada se potvrdi da je pacijent zaražen korona virusom, tog momenta iz zdravstvene ustanove koja je to potvrdila se dostavljaju lični podaci pacijenta, broj telefona, matični broj i svi ostali podaci gdje u Odjeljenju za inspekcijske poslove izdaje rješenje. Takvo rješenje šalje oboljelom pacijentu, ostavlja kod sebe u arhivi i šalje u arhivu Gradske uprave. To su tri mjesta odakle su mogla da izađu ta rješenja”, rekao je Milenko Letić, bivši načelnik Odjeljenja komunalne policije Banjaluka.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović danas nije odgovarao na naše pozive. Gradonačelnik, ili neko iz gradskog odjeljenja – takođe muk, niko da objasni odakle lični podaci građana u stranačkim prostorijama. U CIK-u će o tome nakon izbora.

“CIK u vrijeme izborne šutnje neće donositi odluke. Dakle, u tom periodu ćemo napraviti pauzu sa donošenjem odluka o rješavanju po prigovorima kako ni na koji način ne bi uticali na bilo čiji izborni rejting, ali sve ono što ostane, rješavaćemo poslije izbornog dana”, kazala je Vanja Bjelica Prutina, član CIK-a BiH.

Na snimcima koje su objavili pojedini portali vidi se sastanak aktivista PDP-a, koje predvodi Draško Stanivuković. Na jednom od stolova su žute fascikle sa dokumentima iz Gradske uprave i ličnim podacima građana. Vidi se desetine fascikli koje su sakrivene čak i u sanducima za posteljinu.

 

Izvor: ATV