Nakon dojave o postavljenom eksplozivu, koja je u UKC Srpske stigla danas u 15.20 časova, pokretni pacijenti i radnici ove zdravstvene ustanove su evakuisani.

Oni će se u bolnicu vratiti kad pripadnici MUP RS pretresu prostorije, rekao je direktor UKC Srpske dr Vlado Đajić.

– Nažalost, u našu zdravstvenu ustanovu ponovo je stigla prijetnja o postavljenoj eksplozivnoj napravi. To nije prvi put, a kao i u prethodnim slučajevima,  postupili smo po propisima, i odmah obavijestili MUP RS, čiji pripadnici trenutno pretražuju prostorije – kaže za Srpskainfo Đajić.

Dodaje da će se pacijenti, čim provjera prostorija bude završena, vratiti u UKC, a radnici nastaviti sa svojim poslom.

– Ovim što se dešava ogorčeni su i zdravstveni radnici i pacijenti, te njihove porodice koje  brinu za svoje najmilije koji su na liječenju. Oni koji nam prijete pokazali su i dokazali da im ništa nije sveto – ni bolesni, ni bespomoćni ljudi. Zahvalio bih se pripadnicima MUP Srpske koji su, kao i u prethodnim slučajevima kada su nam stizale prijetnje o postavljenoj bombi, i danas pokazali visoku profesionalnost – poručuje Đajić.

Podsjetimo, danas u 15.20 na službenu mejl adresu saradnika za informisanje u Univerzitetskom kliničkom centru Srpske stigle su dojave o postavljenom eksplozivu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.  UKC RS je, takođe, i prije osam dana dobio istu prijetnju, prilikom čega su pacijenti i zaposleni evakuisani su iz bolnice. Identičan slučaj desio se i u junu ove godine.

Izvor: Srpskainfo