Predsjednik Narodne partije Srpske (NPS) Darko Banjac rekao je da najavom novih protesta u Banjaluci i radikalnih poteza u iskazivanju nezadovoljstva izbornim rezultatima i radom institucija opozicija želi destabilizaciju Republike Srpske, ali da im to neće poći za rukom.

Banjac je naveo da opozicija trenutno ima 25, a vladajuća koalicija 47 osvojenih poslaničkih mandata.

– Opozicija mora poštovati građane koji su na izborima donijeli takvu odluku, te izglasali i pobjedu Milorada Dodika. Sve što oni pokušavaju da predstave jeste velika farsa. Oni pri tome vrijeđaju građane Srpske koji su podržali i glasali za stranke vladajuće koalicije. Očigledno je da nisu dorasli svome zadatku i moja poruka njima je da prestanu da vrijeđaju, lažu i pozivaju na različite sukobe – rekao je Banjac Srni.

On je rekao da razumije da je opozicija izgubila na izborima i da je nezadovoljna, ali ne i pozive na sukobe.

– Izjava predsjednika Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića da će učiniti sve da bude uhapšen znači da mora da izvrši prekršaj ili neko krivično djelo. Zar to nije poziv na nemire i sukobe unutar srpskog korpusa u Srpskoj – upozorio je Banjac komentarišući najavu novih protesta opozicije u Banjaluci pred zgradom RTRS, kao i izjave pojedinih opozicionara da će pružati otpor i blokirati puteve.

Banjac je poručio kandidatu PDP-a za predsjednika Republike Srpske Jeleni Trivić, koja i dalje ne prihvata izborne rezultate, da je sama kriva što nije dobila veću podršku na izborima, jer između ostalog nije znala da se opredijeli da li je za ili protiv uvođenja sankcija Rusiji.

– Kada imate takvog kandidata za predsjednika Srpske koji to ne zna, šta će onda građani misliti o njem -, rekao je Banjac.

Autor: SRNA/Srpskainfo