Sigurno ste bili u situaciji da neko prođe pored vas, a za njim ostane „oblak“ predivnog parfema. Da li ste se zapitali u čemu je tajna?

Da biste lepo mirisali i dugo osećali svoj parfem, tajna nije u tome koliko ćete parfema naneti na kožu, već na koji način ćete ga naneti.

Važno je kako nanosite parfem

Način na koji nanosite parfem jedan je od najvažnijih faktora koji utiču na dužinu trajanja mirisa. Kada nanosite parfem, odaberite nekoliko područja sa izraženim pulsom (vrat, koža iza ušiju, iznad pupka, unutrašnji pregib lakta, zona dekoltea, zglobovi). Na ovim tačkama je koža najtanja te su vene najbliže njenoj površini. U pitanju su najtoplija područja koja će omogućiti da se miris proširi celim telom i potraje tokom celog dana. Takođe, nemojte trljati regije na koje ste naneli parfem već pustite da se čestice same ravnomerno upiju u kožu.

Biranje parfema

Veoma je bitno da pronađete parfem koji će vam odgovarati što nije nimalo lak posao. Kada kupujete na primer majicu, nećete je samo prisloniti na grudi i kupiti je. Potrebno je da je isprobate, a isto važi i za parfeme. Svaki se parfem razvija različito na različitoj koži. Idealno bi bilo da imate tester koji ćete nanositi par dana i tek se onda odlučiti za kupovinu.

Vrsta parfema

Ne traju svi parfemi isto, citrusni će brže ispariti, dok će se oni s težim notama poput vanile duže zadržati. No, bez obzira na vrstu parfema, morate ga ponovo naneti tokom dana, piše Stil.

Izvor: prva.rs