Vicešampion Srbije posle pola vijeka dolazi u Potkozarje na svečanost Rudar Prijedora

Fudbalski klub Partizan će posle 50 godina ponovo gostovati u Prijedoru. „Crno-beli”, jedini klub sa nekadašnjih jugoslovenskih prostora koji je obezbedio proleće na međunarodnoj sceni doputovaće u grad na Sani 14. novembra, a dan kasnije će, na Gradskom stadionu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Rudar Prijedora. Meč će biti odigran u sklopu proslave 95. rođendana Prijedorčana, čiji je klub osnovan 1928. godine.

– Uspeli smo da dogovorimo gostovanje Partizana u Prijedoru i srećni smo zbog toga. Posle pola veka Beograđani će ponovo da budu gosti našeg Grada i kluba. Radosnu vest da su „crno-beli” prihvatili naš poziv stigao je od Ivice Kralja, sportskog direktora kluba, a Partizan će nastupiti bez reprezentativaca – istakao je Stojan Janjetović, predsednik Udruženja navijača FK Partizan iz Prijedora i član stručnog štaba FK Rudar Prijedor.

Siniša Saničanin

Siniša Saničanin, reprezentativac BiH i prvotimac Partizana ponikao je u Rudar Prijedoru, postao je član generacije „crno-belih” koja je prvi put u 77 godina dugoj istoriji beogradskog kluba dva puta zaredom izborila zimovanje u evrokupovima.

– Drago mi je da ću doći u svoj rodni grad i da će moja dva kluba odigrati prijateljsku utakmicu. Radujem se tom susretu sa zavičajem – kratko je rekao Saničanin koji se u četvrtak veče, posle sjajnog rezultata, fotografisao sa najmlađim navijačima iz Prijedora.

Planirano je da Beograđani prvo dođu u Nacionalni park „Kozara” na Mrakovici gde će biti smešteni u popodnevnim časovima 14. novembra, a poslepodne se sele u restoran „Le pont”. Utakmica je planirana za 15. novembar u 13 časova.

– U ponedeljak veče, 14. novembra biće podela članskih karti našeg Udruženja čiji članovi putuju u Beograd na svaku utakmicu, da li se radilo o Fudbalskom ili košarkaškom klubu. Na toj svetkovini trebalo bi da prisustvuju i fudbaleri i stručni štab Partizana. Biće ovo istinski spektakl u Potkozarju i Podgrmeču, celoj Krajini jer smo pola veka čekali da ponovo ugostimo Partizan. Već sada je za ovu utakmicu veliko interesovanje – dodao je Janjetović.

Prijedorčani su u četvrtak prisustvovali sa dečicom na stadionu Partizana u Beogradu na utakmicu protiv Slovackog iz Češke Republike, a bilo je navijača iz svih krajeva Republike Srpske: Glamočana, Krupe na Vrbasu, Doboja, Bijeljine, Istočnog Sarajeva…

Partizan je u Republici Srpskoj oduvek imao, i danas ima, armiju navijača što se pokazalo i ove jeseni, kada je klub ponovo ispisivao zlatne stranice klupske istorije.

Izvor: Sportski žurnal