Jedan od najbogatijih poslanika SDS-a u prošlom sazivu Skupštine, i vjerovatno jedan od najbogatijih poliitčara u Republici Srpskoj zatražio je da prima platu još šest mjeseci u Skupštini. Navode pojedini mediji. 

Miladin Stanić, najglasniji SDS-ovac već godinama i borac za sve i svašta izgubio je na prošlim izborima i nije dobio mogućnost da bude poslanik u Parlamentu BiH.

Kako je bio najglasniji u SKupštini republike Srpske govoreći o korupciji, kriminalu, zaštiti nezaštićenih odlučio je da podnese zahtjev za  tzv „bijeli hljeb“, odnosno da dobije mogućnost da još šest mjeseci prima platu u Skupštini.

Ta mogućnost u zakonu je ostavljena za poslanike koji su četri godine proveli u Skupštini i to im je bio jedini posao pa dok se „ne snađu“ da imaju primanja još šest mjeseci kao da su poslanici.

Međutim, Miladin Stanić je miliioner koji ima nekoliko firmi a svoje bogastvo nije krio ni u skupštinskim klupama.

Mediiji su pisali kako se imovina SDS-ovog šefa Kluba procjenjue na preko šest miliona maraka, tačnije  na 6,6 miliona KM.

Prijavio je da ima stan u Srbiji od 200.000 KM, kuća u BiH 150.000 KM, zemljište 300.000 KM, firma od tri miliona maraka i isto toliko vrijedne dionice.

Žirant je na iznos od tri miliona KM.

Vrijednost imovine Stanićeve supruge je 130.000 KM.

Naveo je 2018. godine u imovinskom kartonu.

I nakon osam godina primanja poslaničke plate sada je još podnio zahtjev da se primjanja od nekoliko hiljada maraka nastave i narednih šest mjeseci.

autor:faktormagzin, foto; srpskainfo