Protiv lica iz Prijedora čiji su inicijali D.R. podnesen je izvještaj Tužilaštvu BiH zbog sumnje da je novac koji je poticao iz kriminalne aktivnosti koristio u privrednom ili drugom poslovanju, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

– Lice se sumnjiči da je krivično djelo počinilo na način da je novac koji je poticao iz kriminalne aktivnosti koristio u privrednom ili drugom poslovanju i njime kupovao nekretnine u Prijedoru i skupocjena motorna vozila u ukupnoj vrijednosti od 268.358 KM – navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, Sud BiH je donio rješenje kojim se određuje privremena mjera oduzimanja imovine radi obezbjeđenja, sprečavanja korištenja, otuđenja i raspolaganja nepokretnostima protiv lica D.R. i njemu povezanih lica Ј.R. i D.R.

Navedena mjera se odnosi na dva stana i zemljište u Prijedoru, putničke automobile “audi kju sedam” i “mercedes benc”, te dva štedna računa.

Ukupna vrijednost privremeno blokirane imovine iznosi 237.436 KM, dok će stanje na računima biti naknadno utvrđena.

Izvještaj je podnijela Uprava kriminalističke policije MUP-a Srpske zbog sumnje da je lice D.R. počinilo krivično djelo pranje novca.

Autor: SRNA/RTRS