Na koje dijelove tijela nanijeti parfem da biste produžili njegovo trajanje. Ako ne znate odgovor na ova pitanja, evo šta kažu stručnjaci za mirise kako biste produžili i pojačali njegov trag.

Raspršite parfem po strateškim tačkama

Koko Šanel savjetovala je da nanesete parfem na ona mjesta gdje želite da vas se poljubi. I to je dobar trik.

Parfem raspršite na udaljenosti od 10 do 20 centimetara od kože, na svaku pulsnu tačku svog tijela: u pregib vrata, s prednje i stražnje strane, između uha i linije kose, na dekolte, između grudi, na oba zgloba šake (pritom nikako ne trljajte ruku o ruku), u pregibe laktova.

Toplina koju emitiraju pulsne tačke višestruko će pojačati miris parfema i produžiti njegov miris.

Koristite preparativnu kozmetiku istog mirisa

Gel za tuširanje, mlijeko za tijelo, hidratantna krema, dezodorans, maglica za kosu… Mnogi brendovi, uz svoje parfemske vode nude kompletne linije proizvoda istog mirisa što je odličan način da mirišete više, a da ne ispraznite bočicu omiljenog parfema prebrzo.

Parfem uvijek nanesite na dobro hidriranu kožu

Parfem ne prijanja za suvu kožu i zato ga je najbolje nanijeti nakon tuširanja, odnosno odmah nakon nanošenja hidratantnog losiona na tijelo.

Molekule parfema će se vezati za kremu, što će produžiti njegovu postojanost tokom dana.

Kako se mirisi ne bi “sudarali”, koristite samo hidratantne formule bez mirisa ili još bolje, losion za tijelo iz linije vašeg parfema, prenosi Avaz.

Izvor: Srpskainfo