U Pozorištu Prijedor večeras je Udruženje za očuvanje tradicije organizovalo “Nikoljdanski koncert” na kojem je podijeljeno 160 paketića za najmlađe članove ovog Udruženja. Ovaj koncert organizovan je u saradnji sa Kolom srpskih sestara iz Prijedora, koje je i kupilo nikoljdanske paketiće.

Predsjednica Kola srpskih sestara iz Prijedora Jadranka Mijić kaže da su članice odlučile da novcem koji zarade prodajom vaskršnjih peretaka i ručnih radova kupe nikoljdanske paketiće za najmlađe članove Udruženja za očuvanje tradicije.

-Nas raduje što su pripremili “Nikoljdanski koncert”, a s obzirom da su naši stari prijatelji i rade na očuvanju tradicije onako kako mi to želimo i kako mi to radimo onda smo odlučili da ove godine obradujemo njihove mališane koji vrijedno rade od malih nogu na očuvanju tradicije na sve moguće načine-rekla je Mijićeva.

Predsjednik Udruženja za očuvanje tradicije Željko Šormaz podsjetio je da je “Nikoljdanski koncert”  jedan u nizu koncerata kojima završavaju 2022. godinu.

-Imamo veliki broj članova i nije bilo mogućnosti da sve stavimo u jedno veče, čak je i večeras sala Pozorišta sa 300 mjesta premala da primi sve koji su zainteresovani. Na koncertu su se predstavili neki od naših članova, u prvom dijelu koncerta nešto stariji članovi, oni koji ne primaju paketiće, a u drugom dijelu svi oni zbog kojih sve ovo radimo, naši najmlađi članovi, polaznici  Tradicionalnog vaspitno-obrazovnog centra to su djeca vrtićkog uzrasta, dvije najmlađe grupe škole folklora i dječiji hor „Vilenjak“. Večeras je prilika da djeci napravimo ugođaj, lijepo i radosno veče, jer je svrha našeg života da djeci napravimo srećno i radosno djetinjstvo kojeg će se kasnije sjećati- izjavio je Šormaz.

Izvor: kozarski