Suzdržavam se ovakve vrste borbe, to je čista kleveta, istakao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, nakon što je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović protiv njega podnio krivičnu prijavu protiv njega i tom prilikom rekao da je Stanivuković “prevara”.

– Moja istina je da ne treba da težiti da budete jedini u opoziciji, već da se bude u vlasti, i da se tako društvo mijenja na bolje – tvrdi Stanivuković.

Takođe, i Vukanoviću je poručio da se kandiduje za gradonačelnika Trebinja, ako misli da može uspješno voditi grad.

“Ne dopuštam da neko iz Trebinja bolje zna šta je najbolje za Banjaluku od Banjalučana. On nikada ni kiosk nije vodio”, istakao je Stanivuković.

Odgovorio je i na optužbe Vukanovića za nelegalne radnje prilikom izgradnje sportske dvorane namijenjene za potrebe teniskog turnira u aprilu.

“Grant Teniskom savezu koji je usvojila Skupština je pet miliona i to je sve po zakonu. Grad Banjaluka je povećao učešće, pa ćemo morati izdvojiti još sredstava”, dodaje on.

Ističe da je za potrebe turnira potrebno urediti i izgraditi okolnu infrastrukturu, koja će nakon ovog događaja, kako kaže, ostati isključivo Banjaluci. Dodao je da kredit od 10 miliona KM, ukoliko bude usvojen, dodatno će ići za izgradnju ne samo teniskog terena, nego cijelog kompleksa čija izgradnja ukupno iznosi 23 miliona KM.

“Mi radimo svu kanalizacionu mrežu, svu toplovodnu i distributivnu mrežu, odnosno sve pod zemljom ide novo, jer je riječ o novom kompleksu. Ukoliko bude usvojen taj kredit on će ići za infrastrukturu, ako ne bude neće. Mi nemamo redovnih budžetskih stavki za ovo i smatramo da nam se rodila prilika za ovako nešto”, rekao je Stanivuković.

OPTUŽUJU GA KAO OBILIĆA

Kada je riječ o situaciji u opoziciji, Stanivuković smatra da ovakvi sukobi nisu od koristi, i naglašava potrebu jedinstva.

Na pitanje da li će pružiti podršku gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću, on je rekao da stoji na raspolaganju, ali da ima i svoje dostojanstvo, te da se “neće miješati, ako nije poželjan”.

– Petroviću sam jasno rekao, da ću doći da mu budem podrška i biću podrška, ali samo ako oni to od mene žele – ističe on

Dodaje i da opozicija nikada neće pobijediti ako mržnja i osveta budu najveći motivi.

– Vrijeme je jedini garant. Ono će pokazati ko je vjera, a ko nevjera. Uporedio bih ovu situaciju sa bojem na Kosovu, gdje se nekome stavljao epitet izdajice, a poslije bitke se vidjelo sve – rekao je Stanivuković.

Na kraju je dodao da epitet izdajnika nikako ne može da ponese, samo zato što se, kako kaže, nekada sastane sa predstavnicima vlasti, ili što ode na događaje na kojima su prisutni predsjednik Republike Milorad Dodik ili premijer Radovan Višković.

– Da je ne znam koliko Dodika, ili Viškovića prisutno, ako je događaj od velike važnosti za Banjaluku, ja ću biti tu”, ističe on i dodaje da je neophodna saradnja sa republičkim vlastima po bitnim pitanjima, kako za Banjaluku, tako i za srpski narod u BiH – rekao je Stanivuković.

Izvor: banjaluka.net