Vladajuća koalicija u Republici Srpskoj osudila je pokušaje otimanja imovine i Narodna skupština Srpske će dati odgovor, rekao je predsjednik Srpske i lider SNSD Milorad Dodik, nakon sastanka vladajuće koalicije u Banjaluci.

Istakao je da je u pripremi novi zakon koji će biti donesen prije nove odluke Ustavnog suda.

– Današnja odluka Ustavnog suda je sramna i nepravedna. To sve govori da ne znaju šta rade, ali mi znamo. Borićemo se za imovinu koja pripada Republici Srpskoj – rekao je Dodik.

Istkao je da je definitivan stav vladajuće koalicije da se neće prihvatati rasprava na nivou BiH.

– Nismo spremni za popuštanja – rekao je Dodik.

“Potpisan koalicioni sporazum do 2026. godine”

Lideri SNSD, Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske, DEMOS i Narodne partije Srpske potpisali su novi koalicioni sporazum do 2026. godine.

– Sporazum podrazumijeva implementaciju rezultata izbora. Dogovorili smo da broj mjesta izvršilaca u vlasti bude u skladu sa izbornim rezultatom – rekao je predsjednik SNSD Milorad Dodik nakon sastanka vladajuće koalicije.

Naveo je da sporazum ima nekoliko novina te da se raspodjela funkcija neće mijenjati bez obzira na dešavanja u budućnosti.

– Želimo da očuvamo stabilne odnose među nama, svjesni kompleksnih političkih odnosa. Želimo stabilne institucije – poručio je Dodik.

Lider SNSD Milorad Dodik rekao je nakon potpisivanja koalicionog sporazuma u Banjaluci da danas nije razgovarano o imenovanjima ministara, direktora javnih preduzeća i rukovodilaca, te da će o tome biti riječi na narednom sastanku u četvrtak, 9. mart, nakon dodatnih konsultacija sekretara stranaka.

– Razgovarali smo o politikama koje su potvrdile naše dosadašnje političke odnose i stavove o važnim pitanjima. Tu smo potpuno jedinstveni. Bilo je i zahtjeva za radikalizaciju, ali ostali smo u okviru politički korektnog odnosa prema politički važnim pitanjima – naveo je Dodik.

Izvor: Srpskainfo