U Srpskoj će za vikend i početkom sljedeće sedmice doći do djelimičnog razvedravanja, tako da će biti više sunca nego prethodnih dana, a prolazne kiše moglo bi da bude samo u pojedinim dijelovima.

Sutra ujutru i prijepodne biće oblačno, ponegdje i maglovito, te pretežno suvo. Slaba kiša će padati ponegdje na jugu i jugoistoku. Tokom dana djelimično razvedravanje uz kraće sunčane periode i malo toplije nego prethodnih dana. Na jugoistoku ostaje pretežno oblačno. Vjetar slab i promjenjiv, prognoza je Hidrometeorološkog zavoda RS.

Minimalna temperatura od jedan do četiri, na jugu do osam, u višim predjelima od minus dva stepena, a maksimalna od šest do 12, u višim predjelima od dva stepena.

U nedjelju ujutru umjereno oblačno, oko rijeka i po kotlinama ponegdje magla. Na jugu pretežno sunčano. Tokom dana sunčano uz umjerenu oblačnost.

Minimalna temperatura od minus dva do dva, na jugu do šest, u višim predjelima od minus pet stepeni. Maksimalna temperatura od šest do 10, na jugu do 14, u višim predjelima do tri stepena.

U ponedjeljak promjenjivo oblačno uz sunčane periode i povremene padavine. Kiša će biti češća na jugu i zapadu, a na istoku i sjeveru će biti više sunčanih intervala uz toplije vrijeme i povremenu prolaznu kišu. Minimalna temperatura od nula do tri, na jugu do šest, u višim predjelima od minus tri stepena, maksimalna od sedam na zapadu do 15 na sjeveroistoku, u višim predjelima na zapadu do tri stepena.

U utorak promjenjivo oblačno i postepeno toplije uz sunčane periode i povremenu kišu. Kiša će biti češća na jugu i zapadu, a na istoku i sjeveru će biti više sunčanih intervala uz povremenu prolaznu kišu. Biće i vjetrovito uz umjeren do jak jugo. Minimalna temperatura od 3 do 8, u višim predjelima od 0 stepeni, maksimalna od 10 na zapadu do 17 na sjeveroistoku, u višim predjelima na zapadu do 5 stepeni.

Autor: SRNA/Srpskainfo