Nakon objave GP Maljevac po pitanju lošeg puta od Šturlića prema Graničnom prelazu Hadžin Potok javnost i mnogi mediji su prenijeli ovaj slučaj.

Dakle, put prema granici iz BiH prema Hrvatskoj, od Šturlića prema međunarodnom Graničnom prelazu Hadžin Potok odražava dječak Enes (15) koji živi u blizini, u mjestu Johovica, on se sam i dobrovoljno ponudio da ručno naspe pijeska u rupe na put prema granici.

Dječaka mještani i mnogi vozači poznaju od prije jer je odražavao i neke druge puteve u svom kraju, dobije koju markicu i svi sretni.

 

Enes je svoje obećanje ispunio, uhvatio se lopate i dva zadnja vikenda nasipao put koji vodi od Šturlića prema Graničnom prelazu Hadžin Potok.

– Od vozača sam dobio koju markicu, za dio tog novca pomogao sam porodici i kupio sam fasungu (hrane) u kuću, a drugi dio tog novca uložio sam u materijal kojeg sam kupio za daljnje nasipanje tog puta, – navodi Enes za portal Gpmaljevac.

 

Reakcije javnosti nisu izostale.

“Spremite sutra momku sergiju koji budete prolazili. Realno,vi ste i prouzrokovali takvo stanje puta”, “Mogu li dobiti kontakt od Enesa iz Šturlića da ga sutra počastim i odnesem ručak”, “Ovo je sramota opštine, kantona i države, a Enesu svaka čast”, neki su od komentara.

Svi se pitaju gdje su nadležni za održavanje tog puta koji vodi prema državnoj granici?

Kako se saznaje, putni pravac u dužini od četiri kilometra (Državna granica-centar Šturlića) je lokalni put, kojim upravlja Komunalno stambeni fond grada Cazin jer je lokalni put.

Izvor: Spskainfo